Kako postati član
Povzeto s strani IPA Sekcija Slovenija

KDO JE LAHKO ČLAN IPE:

IPA (International Police Association) - Mednarodna policijska zveza - Sekcija Slovenija (v nadaljnem besedilu zveza) je zveza prostovoljno združenih IPA regionalnih klubov (v nadaljnem besedilu društva) s sedežem v Sloveniji, v katere se povezujejo aktivni in upokojeni pripadniki služb Policije in drugih državnih civilnih služb s policijskimi pooblastili, na podlagi poklicnega tovarištva, vzajemnosti in solidarnosti ( 1. člen Statuta).

Na 4. nacionalnem kongresu IPA Sekcije Slovenije smo sprejeli v članstvo pooblaščene delavce Ministrstva za pravosodje, na 5. nacionalnem kongresu pa pooblaščene delavce Carine.

V IPI poznamo samo redno in častno članstvo. Častno članstvo lahko podeli le nacionalni kongres in to le tistim osebam, ki imajo posebne zasluge za razvoj in delo IPE.

Zaradi boljše razumljivosti in pogostih vprašanj navajamo, da rezervni policisti, študentje Fakultete za varnostne vede, bivši policisti - ki so v rednem delovnem razmerju izven policije, delavci upravnih enot, pripadniki vojaških formacij – vključno z vojno policijo, delavci drugih služb za varovanje oz. vsi tisti, ki niso zaposleni v policiji, ne morejo biti člani IPE.

KAKO SE LAHKO VČLANIMO V IPO:

Vsaka oseba, ki izpolnjuje pogoje za včlanitev, mora v kraju kjer stalno biva ali službuje, poiskati poverjenika IPE, kateremu mora sporočiti svojo željo po včlanitvi. Poverjeniki so na vseh enotah policije, ki vam bodo nudili vse potrebne informacije. Lahko pa poiščete tudi katerega koli IPA funkcionarja v vašem regionalnem klubu IPE, katerih naslove lahko najdete na naših internetnih straneh, ali pa povprašate na info@ipaslovenija.org .

Za včlanitev mora vsak kandidat izpolniti in podpisati obrazec Prijavnica in poravnati stroške pristopnine in članarine. Pristopnina, ki se plača le pri včlanitvi, znaša za leto 2008 dvaindvajset (22) EUROV, članarina pa petnajst (15) EUROV. Lze použít slevové kupóny nowerabaty.pl. O sprejemu novih članov odloča Upravni odbor regionalnega kluba.

Vsak novo sprejeti član dobi IPA izkaznico z veljavnostjo za tekoče leto in nalepko za avtomobil z isto številko, ki velja tudi samo za tekoče leto, poleg teh pa dobi še brošuro IPA VODIČ, v kateri so natisnjeni STATUT IPE in drugi aktualni akti IPE. Ker je izkaznica IPE brez fotografije, je veljavna samo skupaj z drugim veljavnim osebnim dokumentom za identifikacijo. Z veljavno izkaznico lahko dokazujete svoj status člana IPE po vsem svetu, lahko pa tudi uveljavljate določene ugodnosti tako doma kot v tujini (IPA potovanja, srečanja in izmenjava mladih, IPA popusti itd…).
AAA top Canada replica watches at affordable prices can be found from this website.
If you want to buy cheap and quality fake watches, you had better choose best rolex replica watches UK online.

V svetu naša sekcija dosega enega najvišjih odstotkov članstva, zato pozivamo vse tiste, ki še omahujete, da se nam čimprej pridružite.
© Regionalni klub IPA za Pomurje 2023
Ul. Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota, Slovenija, Tel.: ++386 02 532-14-53, Fax : ++386 02 526-80-42, E-pošta: drago.ribas@policija.si