Potovanje v Nepal - oktober 2009
Vabimo Vas, da potujete skupaj z nami v Nepal.

Predstavljamo Vam program, ki smo ga sestavili skupaj z nepalskimi prijatelji, v sodelovanju z neprofitno nepalsko organizacijo INFO NEPAL.
Wholesale fake watches UK here are at affordable prices.
2023 UK best replica watches can be found here.


VABLJENI PONOVNO SKUPAJ         Z  NAMI  V   N E P A L

» KO SE SANJE SPREMENIJO V RESNIČNOST«
MAHATMA GANDHI:
»Če želimo ustvariti resnični mir na tem Svetu, moramo začeti z otroki«

-    18  dnevno potovanje na »sveti strehi sveta«
-    Avantura, kjer rišete na obraze otrok, najlepše nasmehe sveta
-    Potovanje v kombinaciji s prostovoljnim delom

You are worth the top fake watches UK with high quality!
With low price and high quality, the US cheap replica breitling watches are worth having!                                              

Datum potovanja:  17.10 – 03.11. 2009
Nepal – dežela tisočerih obrazov, dežela kjer si bo vsak sam od Vas, pisal svojo pravljico. Začetek potovanja bomo začeli v glavnem mestu Nepala -  Katmandu. Sprehajali se bomo po pisanih ulicah, opazovali okrogle obraze iskrenih nasmehov, se pogovarjali, barantali, pili »čija«, poslušali mrmranje molilnih besed, obiskovali templje, se igrali z opicami, dajali prednost svetim kravam, postali del prometnega kaosa,… Pot bomo nadaljevali do drugega največjega mesta v Nepalu – Pokhara. Turistično mesto, kjer si v »Phewa Tal« umiva svoj obraz ena izmed najlepših gora sveta, » MachaPuchre« - ribje telo. Pokhara bo naše izhodišče za treking, kjer se bomo povzpeli na (3210 m) visok POON HILL. Ob čudovitih razgledih, ki nam bodo jemali sapo si bomo spočili »dušo«, ter se napolnili z  energijo. Občudovali bomo čudovito goro Dhaulagiri (8167 m), kjer smo Slovenci v južni steni  pustili svoj pečat, pogorje Annapurne,… Pokušali »chang«, »tombo«,… Plesali ob nepalski glasbi,… Po vseh dogodivščinah, ki jih bomo doživeli na trekingu, bomo Himalajsko višino zamenjali za »džunglo«. Sledi: jahanje s sloni po džungli, kopanje s sloni v »Rapti kola«, opazovanje divjih zveri, spust s kanuji po reki, opazovanje sončnega vzhoda, ples z domačini »Taru ples«,…
Zadnji del potovanja pa nas odpelje v Ganganagar, k Vašim, našim, mojim otrokom. Živeli boste skupaj z njimi, se z njimi pogovarjali, igrali, smejali, jokali,… Jih spremljali v šole, jim pomagali pri domačih nalogah, jih držali za roke,… Jedli DAL-BAT z rokami, pili »rakši«. Trudili se bomo, da nam bodo spomini ostali za vse življenje. Zaključek: poslovilni piknik z domačini ob »krokodilji reki«!

VABLJENI!  Nepozabno doživetje ob strokovnem vodstvu!

PROGRAM PO DNEVIH:

1.    dan : Let z izbranega letališča – Kathmandu; (DAN NAMENJEN LETALSKEMU PREVOZU)

2.    dan: Prihod v Katmandu v popoldanskih urah - z letališča se bomo s taxiji odpravili skozi katmandujski vrvež do izbrane namestitve. Namestitev, ter kratek ogled mesta. Večerno spoznavanje s tukajšnjo prehrano in lokalnimi restavracijami.

3.    dan: Katmandu – Pashupathinat in Bodnat! Zjutraj učenje nepalskega jezika, za lažje sporazumevanje v času vaših potepanj, nato sledi dan, ko se bomo spoznavali z dvema različnima kulturama, ki nas bosta nato spremljali skozi naše celotno potovanje. Hindujski »pokop« umrlih, ter največja budistična stupa v Katmanduju.

4.    dan: Pokhara – v popoldanskih urah prihod v Pokharo, ki leži tik ob jezeru obdanem z riževimi polji. Sledi namestitev, ter po želji večerni sprehod po Pokhari, kjer se bomo resnično prepustili radostim uživanja v tem prijetnem turističnem kraju.

5.    dan: Pokhara – dan namenjen počitku in pridobivanju dovoljenja za vstop v zavarovano območje Anapurn. Zadnje priprave za treking. Veslanje po jezeru Feva tal, ogled slapov (Davis fals), katera so po legendi dobila ime po zaljubljenemu Davidu, ki je svojo nesrečno ljubezen končal v luknji, kjer izginjajo slapovi,…

6.    dan:  treking – začnemo z lagodno hojo, ki se bo počasi začela dvigovati med riževa polja, ter gorske vasice. Žuborenje reke Modi bo hladilo vaš korak. Prenočevali bomo v gorskih postojankah, v družbi turistov iz vsega sveta. (Ghandruk)

7.    dan: treking – hodili bomo skozi gozdove, mimo »slapov« cvetočega Rodudendruma,… Pokušali česnovo juho za lažje premagovanje višine, pili slani čaj za moč,…(Tadopani)

8.    dan: treking –Ghorepani

9.    dan: treking – POON HILL (3210 m), velja za najlepšo razgledno točko v himalajskem pogorju. Zjutraj ob 05.00 uri se bomo odpravili proti vrhu, kjer bomo ob lepem vremenu  doživeli »himalajsko pravljico«. Sončni vzhod nad Anapurnami nas bo napolnil z novimi energijami. (Ulleri)

10.    dan: treking – vračanje v dolino (Pokhara).

11.    dan:  Chitwan – prihod v Sauraho in do naše namestitve, kjer se bomo spoznali z lokalnim vodnikom, ter se odpravili na kratek izlet po bližnji okolici.

12.    dan: Chitwan – zjutraj se odpravimo do slonov, nato pa na njihovih hrbtih nadaljujemo v park in to skozi džunglo, ter čez reko Rapti na lov za fotografskimi motivi. Po nekaj urni ježi, ter srečanju z različnimi živalmi se bomo vračali nazaj ob spoznavanju bližnjih vasi in tamkajšnjega življenja. Sledi nepozabno doživetje! Kopanje s sloni, »slonja masaža«. Čaka nas še vožnja po reki Rapti v lesenih kanujih, potep ob reki, sončni zahod, ples domačinov,…

13.     dan: Chitwan - vožnja z džipi do centra za vzgojo slonov, ter nadaljevanje poti proti Ganganagarju.

14.    dan: Ganganagar – piknik z otroci, z družinami, s prijatelji,…Verjamemo, da boste našli prijatelje za vse življenje.

15.    dan: Katmandu -175 km do Katmanduja. Razburljiva vožnja z avtobusom nazaj do Katmanduja. Še zadnjič se bomo poslavljali od pokrajine, domačinov,…

16.    dan: Katmandu – JAMAL (nakupi, lokalna tržnica) spremljala nas bo Nepalka, da bomo zagotovo dobili najboljše cene, DURBAR SQUARE,…

17.     dan: Let Katmandu – do izbranega letališča.

18.     dan: Prihod v Slovenijo
19.     dan: Ganganagar – obisk bližnjega mesta Naranghat, kjer se boste lahko podali po nakupih, se sprehodili do Narani reke, obiskovali templje,…Za nekatere najlepše nepalsko mesto, -  mesto »tisočerih rikš«.

S R E Č N O !

Opomba: kraje za prenočevanje na trekingu bomo določali sproti, pač glede na razmere, fizično in psihično stanje, predvsem pa na aklimatizacijsko stanje. Če bo potrebno bomo določili rezervni dan kateri bo namenjen bodisi aklimatizaciji, če se bo izkazalo, da nujno potrebujemo boljše prilagajanje višine ali pa zgolj počitku in polnjenju naših  »baterij«! Vse, kar potrebujete za treking, lahko po zelo ugodni ceni kupite v Nepalu!

Potovanje je primerno za vse, ki imate radi zmes popotništva in pohodništva!

Pred odhodom na potovanje bomo organizirali informativno srečanje z vodnico!

Cena na osebo pri udeležbi najmanj 6 oseb je 2.670.- €.

V ceno je vključeno:
-    povratna letalska karta izbrano letališče – Katmandu - izbrano letališče,
-    vizum za Nepal (okoli 40.- €),
-    transfer na letališče in nazaj,
-    letališke pristojbine in takse,
-    vsi ostali prevozi, ki so zajeti v programu,
-    vse nočitve v popotniških hotelih in gorskih postojankah z zajtrkom, kosilo, večerja,
-    tri dnevni paket v nacionalnem parku Sauraha (slonji safari, kopanje s sloni, vožnja s kanuji po reki,…)
-    različna dovoljenja in vstopnine,
-    organizacija potovanja.

V ceno ni vključeno:
-    izstopna pristojbina iz Katmanduja (cca 20.- €)
-    nosači (možen najem nosača za okoli 10.- € na dan),
-     zdravstveno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS z dvojnim kritjem,
-    doplačilo za enoposteljno sobo, ki znaša 150.- €,
-    napitnine.


Način plačila:
-    prijavnina 1.500.- € ob prijavi,
-    preostanek plačila 18.09. 2009


Število udeležencev je omejeno na 12 oseb, minimalno število je 6 oseb.
Pridružujemo si pravici odpovedi potovanja 8 dni pred odhodom.




Prijave, ter vse dodatne informacije na gsm. 00386-41-512-431, vaša vodnica Špela Šebjanič
 (e-mail: spela.sebjanic@apms.si).
 

Program velja kot končno obvestilo!

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA turistične agencije KLAS so sestavni del ponudbe!

                                                                                                                          Turistična agencija KLAS

M. Sobota, junij 2009, Šifra ar.: 286/09                                                                  Tel. 02/530-16-51


© Regionalni klub IPA za Pomurje 2023
Ul. Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota, Slovenija, Tel.: ++386 02 532-14-53, Fax : ++386 02 526-80-42, E-pošta: drago.ribas@policija.si